You are currently viewing Proglašenje najboljih sportaša grada Pule u 2016.godini

Proglašenje najboljih sportaša grada Pule u 2016.godini

Sportska zajednica Grada Pule dana 17. ožujka 2017.godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, proglasila je najbolje sportaše grada Pule za 2016. godinu u osam kategorija. Uz ova priznanja i nagrade dodijeljene su  nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta I  klubovima  koji obilježavaju godišnjice djelovanja. Nagrade su uručili predsjednik Sportske zajednice  Grada Pule Milan Sead  Soldatić te Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule.

Klubovi koji  obilježavaju godišnjice : Hrvački klub “Istarski borac” 60.godina, te Boćarski klub“ Veruda“ 35 g. postojanja.

Najperspektivnijom sportašicom Pule za 2016.g. proglašena je judašica Istarskog borca Lara Kliba, osvajačica 3.mjesta na EU prvenstvu kadetkinja. Najboljom sportašicom proglašena je Dorja Zanetić, atletičarka AK „Istra“ , dvostruka državna prvakinja na 60 m u dvorani , prvakinja Hrvatske na 60m,100m i 300m za kadete i članica kadetske reprezentacije.

Najperspektivniji je sportaš Pule za 2016. plivač Pule, Bruno Blašković,  dvostruki državni prvak u plivanju na 50 m slobodno u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Najbolji je sportaš Dominik Družeta, judaš Istarskog borca i osvajač zlatne medalje na EP u kategoriji juniora,1.mjesto na PH za mlađe seniore i član ekipe koja je osvojila 1. Hrvatsku judo ligu.

Najuspješnija je pulska ekipa mlađe juniorska štafeta Atletskog kluba “Istra”; u sastavu: Debora Kodan, Lucia Vareško, Wanda Haber i Dorja Zanetić i Ana Išić, koje su i državne prvakinje u štafeti 4 x 100 m i štafeti 4 x 400 m.za juniorke.

Najuspješnija je momčad Pule Judo klub “Istarski borac”, koji su osvajači 1. mjesta u I HJL za seniore.

Naj sportašica s invaliditetom Pule je Mirjana Ružnjak, članica Biciklističkog kluba “Pula”, osvajačica EURO CUP-a C1, cestovne utrke handbike WH4 u Beogradu.

Naj sportaš s invaliditetom je Davor Komar, član Boćarskog kluba “Istrijana” Pula, državni prvak na Kupu Hrvatske u Požega, BC4.

Nagrade za životno djelo Sportske zajednice Grada Pule za 2016-tu godinu osvojili su: Eligio Mario Rendi ( jedrenje), Otmar Gerlić ( boks),te Davor Mišković ( košarka).

LAUREATI

Sportašica DORJA ZANETIĆ, Atletski klub „ISTRA“
Sportaš DOMINIK DRUŽETA, Judo klub „ISTARSKI BORAC“
Ženska ekipa ATLETSKI KLUB „ISTRA“ Juniorska štafeta (Debora Kodan, Lucia Vareško, Wanda Haber, Dorja Zanetić i Ania Išić)
Muška ekipa JUDO KLUB „ISTARSKI BORAC“
Najperspekt. sportašica LARA KLIBA, Judo klub „ISTARSKI BORAC“
Najperspekt. sportaš BRUNO BLAŠKOVIĆ, Plivački klub „PULA“
Sportašica s invaliditetom MIRJA RUŽNJAK, Biciklistički klub „PULA“
Sportaš s invaliditetom DAVOR KOMAR, Boćarski klub „ISTRIJANA
Životno djelo

ELIGIO MARIO RENDI – jedrenje

OTMAR GERLIĆ – boks

DAVOR MIŠKOVIĆ – košarka

Posebne nagrade

60.godina postojanja hrvačkog kluba “ISTARSKI BORAC”

35.godina postojanja boćarski klub “VERUDA”