Sportaš godine 2018.

PROGLAŠENJE SPORTAŠA ZA 2018. GODINU

Sportska zajednica Grada Pule dana 15. ožujka 2019.godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, proglasila je najbolje sportaše grada Pule za 2018. godinu u osam kategorija. Uz ova priznanja i nagrade dodijeljene su  nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta ,nagrada za životno djelo i nagrade klubovima koji obilježavaju godišnjice djelovanja. Nagrade su uručili predsjednik Sportske zajednice  Grada Pule Milan Sead Soldatić, dogradonačelnica Grada Pule Elena Puh Belci , dopredsjednik Sportske zajednice Grada Pule dr. Marino Derossi, te predsjednik Sportske zajednice Istarske Županije Mladen Pavičević.

Klubovi koji  obilježavaju godišnjice i posebne nagrade : Plivački klub „Pula „40.godina,  Ženski košarkaški klub“ Pula Črnja Tours i Klub rekreativaca u prirodi Istra Pula za 20 g. postojanja, te Ljubomir Cerovac kao osnivač taekwon doa u Puli.

Najperspektivnijom sportašicom Pule za 2018.g. proglašena je atletičarka Atletskog kluba“Istra“ Ania Išić, juniorska prvakinja Hrvatske na 800m, 6. mjesto na Prvenstvu Balkana u istoj disciplini ,43. mjesto na EU Prvenstvu u Mađarskoj.  Najboljom sportašicom proglašena je Valentina Vitasović, članica Triatlon kluba „Pula“, državna prvakinja za seniorke u kros triatlonu te državna prvakinja u super sprint triatlonu i super sprint duatlonu.

Najperspektivniji je sportaš Pule za 2018. judaš Robert Klačar, član Judo kluba“ Istarski borac“,prvak Hrvatske u tri kategorije-juniori, mlađi seniori i seniori, 7. mjesto na EU prvenstvu u Rumunjskoj.  Najbolji je sportaš Bruno Blašković,plivač – Plivačkog kluba „Pula“ koji je na PH osvojio 4.zlatne medalje u kategoriji seniora i mlađih seniora  u disciplinama 50m slobodno i 50m leptir,8. mjesto na EU prvenstvu u Glasgowu u disciplini 100m slobodno.

Najuspješnija ženska ekipa je Atletski klub “Istra“, kadetkinje  u sastavu Lucija Višković , Lara Tomić, Anja Petrović i Mara Kirin koje su osvojile 2. mjesto na ekipnom PH u krosu/ Koprivnica.

Najuspješnija  muška ekipa je Judo klub “Istarski borac”, koji su osvajači 1. mjesta u I HJL za seniore.

Naj sportašica osoba s invaliditetom Pule je Melisa Osmanović, članica Boćarskog kluba  „Istrijana“ Pula, Članica Hrvatske boćarske reprezentacije ,43.mjesto na Svjetskoj rang listi pojedinačno,13.u paru i 19. mjesto na EU rang listi pojedinačno.

Naj sportaš  osoba s invaliditetom je Davor Komar, član Boćarskog kluba “Istrijana” Pula, državni prvak  Hrvatske/ pojedinačno,  član Hrvatske boćarske reprezentacije,9-ti na Svjetskoj rang listi pojedinačno i 13. u paru,3 mjesto pojedinačno u EU, službeni prvak Poljske 2 puta zaredom.

Nagradu za životno djelo dobio je Stevo Kovjanić iz Boksačkog kluba „Pula“ i Branko Bubić iz nogometnog kluba „Istra 1961“ za doprinos i razvoj sporta u Gradu Puli.