Proglašenje sportaša grada Pule za 2017.godinu

Sportska zajednica Grada Pule dana 09. ožujka 2018.godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, proglasila je najbolje sportaše grada Pule za 2017. godinu u osam kategorija. Uz ova priznanja i nagrade dodijeljene su  nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta I  klubovima  koji obilježavaju godišnjice djelovanja. Nagrade su uručili predsjednik Sportske zajednice  Grada Pule Milan Sead Soldatić , Irena Peruško, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule ,te Fabrizio Radin zamjenik župana.

Klubovi koji  obilježavaju godišnjice : Auto klub Pula – Rovinj” 70.godina,  Kuglački klub“ Pula“ 50 godina, a Triatlon klub „ Pula“ za 25 g. postojanja.

Najperspektivnijom sportašicom Pule za 2017.g. proglašena je judašica „Istarskog borca“ Lara Kliba, osvajačica 3.mjesta na EU prvenstvu za juniorke. Najboljom sportašicom proglašena je Andrea Rojnić, članica Hrvačkog kluba „ Istarski borac“, državna prvakinja za juniorke i 9.mjesto na EU juniorskom prvenstvu.

Najperspektivniji je sportaš Pule za 2017.  veslač Fabio Ipsa, član Veslačkog kluba“ Istra“, juniorski prvak na EU prvenstvu, brončani na EU prvenstvu za seniore te 4.mjesto na SP. Najbolji je sportaš Dominik Družeta, judaš „Istarskog borca „i osvajač srebrne i brončane medalje na EP u kategoriji seniora,1.mjesto na PH za mlađe seniore i seniore, član ekipe koja je osvojila 1. Hrvatsku judo ligu.

Najuspješnija je pulska  ženska košarkaška ekipa „Pula – Črnja Tours“ sudionice Final Foura u kupu RH.

Najuspješnija je momčad Pule Judo klub “Istarski borac”, koji su osvajači 1. mjesta u I HJL za seniore.

Naj sportašica osoba s invaliditetom Pule je Melisa Osmanović, članica Boćarskog kluba  „Istrijana“Pula”, Članica HR boćarske reprezentacije ,7.mjesto na Svjetskoj rang listi pojedinačno,13.u paru i 4. mjesto na EU rang listi.

Naj sportaš  osoba s invaliditetom je Davor Komar, član Boćarskog kluba “Istrijana” Pula, državni prvak na Kupu Hrvatske u Požega, međunarodni prvak u Njemačkoj, član HR boćarske reprezentacije,15-ti na Svjetskoj rang listi pojedinačno i 13. u paru,5-ti pojedinačno u EU,6-ti u paru.

Nagrade za doprinos razvoju sporta Grada Pule dobili su  Gordana Nikolić, Srba Stanković, Valter Turković i Bruno Žužić, dok su za ostvarene vrhunske rezultate u školskom sportu za 2017.godinu nagrade dobili  Đeni Blarežina , Sanja Peranić Pošić , Salja Sijarić i Siniša IvankovićBorna Zohil ,član Stolnoteniskog kluba“ Pula „ dobio je priznanje za ostvarene rezultate pri Hrvatskom paraolimpijskom odboru, dok su Natali i Antonio Žgomba ,članovi plivačkog kluba “Arena“ priznanje dobili za ostvarene vrhunske rezultate  pri Hrvatskom sportskom savezu gluhih.       

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”SPORTAŠ 2017″]