Održan 16. olimpijski festival dječjih vrtića 2017.

Dana 10.05.2017 na Stadionu SRC „VERUDA- ULJANIK“ u organizaciji Sportske zajednice Grada Pule a pod pokroviteljstvom Grada Pule  održan je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića, na kojem su sudjelovala 31 vrtićkih skupina iz Pule i okolice. Natjecalo se 650 dječaka i djevojčica u svim disciplinama: trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj, štafeti, skoku u dalj i nogometu. Svi natjecatelji  nosili majice s porukama “I ja ću biti olimpijac” i “Fair play”. Otvaranje samog Festivala započelo je podizanjem olimpijske zastave, himnom , te defileom svih vrtića učesnika. Milan Sead Soldatić, predsjednik Sportske zajednice poželio je svima dobrodošlicu i  uspješan nastup uz dobru zabavu.

„Pohvalan je trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose vrijednosti zdravog života i fizičkih aktivnosti te ih potiču na bavljenje sportom i razvitak olimpijskog duha od najmlađe dobi“ kazala je dogradonačelnica grada Pule Elena Puh Belci nadodavši kako joj je drago što je festival okupio ovako veliki broj mališana, otvarajući manifestaciju.

Rezultati:

U trčanju na 50 metara –  dječaci  redom : 1. Matijas Pajković iz Zvjezdica, 2. Patrik Štetić iz DV Kućica od licitra, 3. Matej Modrušan iz DV Šeširići, djevojčice: 1. Paula Škof iz DV Veseljko Veli Vrh 2. Ema Erceg i z DV- Veseljko Veli Vrh , 3. Jana Grbac. iz vrtića    DV Zvjezdice-Kockice.

Skok u dalj s mjesta – dječaci: 1.  Ivan Batel iz vrtića Dugin svijet, 2. Dorijan Grbin iz DV-a Cipelići, 3. David Božac iz DV-a Kućica od licitra, a od djevojčica: 1. Nicole Petrović iz vrtića Dugin svijet,  2. Marta Kontršić –  iz  DV-a Centar, 3. Emma Terlević iz DV-a Cvrčak.

Bacanje loptice –  dječaci : 1. David Pauro iz vrtića Centar,  2. Mauro Komparić iz DV-a Maslačak, 3. Matija Vojinović iz DV-a Oblutak te djevojčice: 1.  Emma Rupillo iz grupe Verda vrtića Rin Tin Tin, 2. Nina Gašparini iz DV-a Cvjetići, 3. Tia Krajnović iz DV-a Rožica.

Štafeta 4 X 25 – dječaci: 1. DV-a Oblutak, 2. DV-a Kaštanjer, 3. DV-a Maslačak, 

djevojčice – 1.  DV-a May Day, 2. DV-a Pinokio, 3.DV-a Šiljo.

Mali nogomet pobijedila je  ekipa dječaka iz DV-Monte Zaro- Tintilinići,  te ekipa djevojčica iz grupe Kučica od Licitra.

Ukupni pobjednik natjecanja je grupa Tintilinići vrtića Monte Zaro, koja je osvojila najviše bodova i time se plasirala  na finalno  Županijsko natjecanje. Na drugom je mjestu grupa Kućica od licitra, a na trećem DV Centar.

DV-u Duga- DC za rehabilitaciju Veruda pripao je pehar za fair play.

Svim malim sudionicima podijeljene su medalje za sudjelovanje. Najbolje plasirani po disciplinama osvojili su zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju.