17.Olimpijski festival dječjih vrtića

Dana 21.05.2018. je na Stadionu SRC „VERUDA- ULJANIK“ u organizaciji Sportske zajednice Grada Pule a pod pokroviteljstvom Grada Pule  održan  17. Olimpijski festival dječjih vrtića, na kojem je sudjelovalo 31 vrtićkih skupina iz Pule i okolice. Natjecalo se 787 dječaka i djevojčica u svim disciplinama: trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj, štafeti, skoku u dalj i nogometu. Svi natjecatelji  nosili su majice s porukama “I ja ću biti olimpijac” i “Fair play”. Otvaranje samog Festivala započelo je podizanjem olimpijske zastave, himnom , te defileom svih vrtića učesnika. Milan Sead Soldatić, predsjednik Sportske zajednice poželio je svima dobrodošlicu i  uspješan nastup uz dobru zabavu.

„Pohvalan je trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose vrijednosti zdravog života i fizičkih aktivnosti te ih potiču na bavljenje sportom i razvitak olimpijskog duha od najmlađe dobi“ kazala je dogradonačelnica grada Pule Elena Puh Belci nadodavši kako joj je drago što je festival okupio ovako veliki broj mališana, otvarajući manifestaciju.

Sve prisutne pozdravila je i pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan i zaželjela svim natjecateljima puno zabave i sportskog uspjeha te fair play igru.

 

Rezultati:

U trčanju na 50 metara –  dječaci  redom : 1. Igor Radešić iz Latica, 2. Aleks Cetina iz Cvjetića 3. Demijan Juraj iz DV Monte Zaro(sport), djevojčice: 1. Paula Škof iz DV Veseljko Veli Vrh 2. Tereza Jovanović iz Leptirića , 3. Erin Sirotnjak. iz Cvjetića.

Skok u dalj s mjesta – dječaci: 1.  Dorijan Grbin iz Cipelića, 2. Emilio Ivan Damjanić iz Bubamare 3. Petar Špada iz Rin Tin Tina, a od djevojčica: 1. Emili Bilić iz Leptirića,  2. Noemi Sušić iz Iskrica, 3. Luna Terlević iz DV-a Cvrčak.

Bacanje loptice –  dječaci : 1. Andy Orlić iz Vjeverica,  2. Vito Tanasković iz Monte Zara, 3. Niko Stojkovski iz Maslačka te djevojčice: 1.  Petra Dinjar iz Kučica od licitra, 2. Elena Uvodić iz Cipelića , 3. Tia Kim Kontošić iz Duginog svijeta.

Štafeta 4 X 25 – dječaci: 1. DV-a Oblutak, 2. DV-a  Dobrilići, 3. DV-a Cvjetići, 

djevojčice – 1.  DV-a Oblutak 2. DV-a Veseljko, 3.DV-a May day.

Mali nogomet pobijedila je  ekipa dječaka iz DV-Izvor,  te ekipa djevojčica DV Centar-Bubamare.

Ukupni pobjednik natjecanja je grupa Bubamare DV Centar, koja je osvojila najviše bodova i time se plasirala  na finalno  Županijsko natjecanje. Na drugom je mjestu DV Rin Tin Tin 1, a na trećem DV Leptirići.

DV-u Cvjetići pripao je pehar za fair play.

Svim malim sudionicima podijeljene su medalje za sudjelovanje. Najbolje plasirani po disciplinama osvojili su zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”vrtici 2018″]