Održan 15. Olimpijski festival dječjih vrtića 2016.

Olimpijski festival dječjih vrtića

Danas (04.05.2016.) je na Stadionu SRC „VERUDA- ULJANIK“ u organizaciji Sportske zajednice Grada Pule, a pod pokroviteljstvom Grada Pule održan je 15. Olimpijski festival dječjih vrtića, na kojem je sudjelovalo 26 vrtića i Pule i okolice. Natjecalo se 600 dječaka i djevojčica u svim disciplinama: trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj, štafeti, skoku u dalj i nogometu. Svi natjecatelji nosili su majice s porukama “I ja ću biti olimpijac” i “Fair play”. Otvaranje samog Festivala započelo je podizanjem olimpijske zastave, himnom te defileom svih vrtića učesnika. Milan Sead Soldatić, predsjednik Sportske zajednice, poželio je svima dobrodošlicu i uspješan nastup uz dobru zabavu.

„Pohvalan je trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose vrijednosti zdravog života i fizičkih aktivnosti te ih potiču na bavljenje sportom“ kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović nadodavši kako joj je drago što je festival okupio ovako veliki broj mališana, otvarajući manifestaciju.

Rezultati:

U trčanju na 50 metaradječaci  redom: 1. Marin Vuletić iz grupe Leptirići DV-a Centar, 2. Max Babin iz DV-a Vjeverice, 3. Fran Račan iz grupe Leptirići DV-a Centar, djevojčice: 1. Nika Raić Sudar iz grupe Tratinčice DV-a Latice, 2. Nadia Lavrenteva iz grupe Verde DV-a Rin Tin Tin 3. Tara Šverko iz grupe Tittići DV-a Titti.

Skok u dalj s mjesta – dječaci: 1.  Juraj Kovač iz grupe Leptirići DV-a Centar, 2. David Grbin iz DV-a Cipelići, 3. Irian Jarić iz DV-a Cvrčak, a od djevojčica: 1. Kristina Pačić,  Lana Miletić – obje iz grupe Leptirić DV-a Centar, 3. Lorena Divković iz DV-a Kaštanjer.

Bacanje loptice –  dječaci: 1. Erik Bedrina iz DV-a Veseljko,  2. Eric Peterc iz DV-a Slatki svijet, 3. Leo Kevdžija iz DV-a Vjeverice te djevojčice: 1.  Mia Herceg iz grupe Srebrne strijele DV-a Izvor, 2. Ivana Tomičić iz DV-a Pula, 3. Magdalena Krasniqi iz DV-a Slatki svijet.

Štafeta 4 X 25 – dječaci: 1. DV-a Maslačak, 2. DV-a Oblutak, 3. Verde DV-a Rin Tin Tin,  djevojčice – 1. Srebrne strijele DV-a Izvor, 2. DV-a Oblutak, 3.DV-a Pingvin.

Mali nogomet pobijedila je  ekipe dječaka iz DV-a Šeširići, DV-a My Day i grupe Giallo DV-a Rin Tin Tin te ekipe djevojčica iz grupe Giallo DV-a Rin Tin Tin, DV-a Kaštanjer i DV-a Cvrčak.

Ukupni pobjednik natjecanja je grupa Leptirići Dječjeg vrtića Centar, koja je osvojila najviše bodova i time se plasirala  na finalno  Županijsko natjecanje Rovinju. Na drugom je mjestu grupa Giallo DV-a Rin Tin Tin, a na trećem DV Pula.

DV-u Slatki svijet pripao je pehar za fair play.

Svim malim sudionicima podijeljene su medalje za sudjelovanje. Najbolje plasirani po disciplinama osvojili su zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju.


Fotografije sa 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića održanog 04. svibnja 2016. na SRC Veruda.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”ofdv2016″]