Pretraga

Report Abuse

Slika zaslona 2020-12-19 19-57-44

Košarkaški klub “Stoja”

Košarkaški klub STOJA osnovan je na inicijativu prijatelja sa Stoje u svibnju 1976. godine, a osnivači i prvi članovi bili su (abecednim redom):
Černe Igor, Grubišić Valter, pok. Kalčić Boris, Melon Bruna, Melon Danijel, Melon Ivan, Mišković Davor, Nefat Boris, pok. Sanković Edi, Smoljan Toni, Tićak Darko, Vrčić Davor i Zenzerović Veljko.
Za prvog predsjednika izabran je gospodin Altić Mensud, a za tajnika pok. gospodin Licul Marjan.
Klub je svoju aktivnost započeo na otvorenom terenu OŠ Stoja (bivša V. Gortan) uz podršku škole na čelu s direktorom, pok. Ničetić Miljenkom, koji su bili i prvi sponzori, ustupajući teren i preporučujući djecu za košarkašku aktivnost, pod vodstvom prvog trenera gospodina Sankovića.
Natjecateljski dio aktivnosti odvijao se u Međuopćinskoj ligi Istre.
Tokom godina KK Stoja aktivno je sudjelovala u natjecanjima u Istri te u stvaranju Košarkaškog Saveza Pule. Prvi predsjednik Saveza postao je tajnik našega kluba gospodin Branko Nikolić.
U spomen na iznenadno preminulog člana i osnivača kluba Borisa Kalčića klub organizira u njegovu čast Memorijalni turnir na kojemu su sudjelovala mnoga poznata košarkaška imena kao pokojni Dražen Petrović, Ivan Dukan, Velimir Perasović,...
Danas klub u svome sastavu ima seniorsku ekipu koja se natječe u A2 lizi Zapad, te mlađe kategorije juniora, kadeta, mlađih kadeta i dječaka koji se natječu u ŽL Istre. U okviru kluba djeluje škola košarke koja se odvija u dvorani ŠSD Stoja.

Osnovne Info

TAJNIK
Zdravko Bizjak 098/972-1184
PREDSJEDNIK
Davor Mišković 098/213-931

Lokacija

Kontakt informacije

Address
Letisova 1, Pula
Phone
Phone 2
Website

Author Info

Sportska Zajednica

Member since 1 year ago
  • info@szgp.hr
View Profile